Штампа
Категорија: WMTA

Директор Установе за стручно образовање одраслих WMTA Бањалука Зоран  Вуковић, уручио је цертификате – увјерења за 32 полазника који су завршили стручну  обуку у склопу пројекта за незапослене особе општине Теслић. Подршку овом пројекту пружила је и наша школа са својим стручним сарадницима, просторијама, неколико фирми из Теслића којима је потребан  адекватан кадар и локална заједница.

У нашој школи CNC  оператер за дрво завршило  je 8 полазника, CNC oператер за метал 4 полазника, металоглодач 4 полазника; у Аs Vаru завршило је за завариваче 10 полазника и у Аnтеnа Nетu за монтере ЛЕД дисплеја завршило је 6 полазника.

Циљ ових обука је да оспособи и обезбиједи стручан и адекватан кадар за потребе теслићких фирми, да млади и незапослени брже дођу до запослења и тако се смањи незапосленост на простору општине.

Уручење увјерења обављено је у амфитеатру школе у четвртак, 12. априла у 10 часова.

Директор Вуковић поздравио је све присутне и захвалио се на сарадњи и на професионалном приступу током спровођења обука и вјерује да ће их бити у континуитету да би могле обезбиједити довољно стручног кадра за потребе теслићких предузећа.