In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Vijesti iz škole

ПОДИЗАЊЕ ОПШТЕ СВИЈЕСТИ О ДИЈАБЕТЕСУ

Datum kreiranja 12 novembar 2017

Докторица Милена Тодоровић са својим тимом из ЈЗУ Институт за јавно здравство Добој, добила је сагласност  Министарства просвјете и културе да реализује истраживање у сврху одбране докторске тезе „Учесталост инсулинске резистенције и гојазности код ученика четвртих разреда средњих школа добојске регије, као фактор ризика за развој дијабетеса типа 2“.

Циљ истраживања је процијенити повезаност инсулинске резистенције и гојазности са неправилном исхраном, с недовољном физичком активности, породичним окружењем, сједилачким начином живота и конзумирањем алкохола.

Opširnije...
 

МЕХАТРОНИЧАРИ У ШКОЛСКИМ РАДИОНИЦАМА

Datum kreiranja 03 novembar 2017

Ученици другог разреда за занимање техничар мехатронике са предметним професором Миодрагом Цвијићем организовали су часове у школским радионицама у сарадњи са наставником практичне наставе Милованом Мразићем. Циљ оваквог организовања наставе је да ученици и практично виде и да знају примијенити стечено знање из теоријског дијела предмета Мотори и моторна возила. Овакав вид сарадње више мотивише ученике и њихов ниво знања је сигурно на знатно квалитетнијем нивоу. Сарадња ученика и наставника била је конструктивна, ученици су показали интерес и занимацију а на сва њихова питања добили су јасне и стручне одговоре.

Ученици су похвалили овакав вид учења надајући се да би оваквих часова требало бити више јер их сама теорија превише замара и демотивише а много се лакше научи и разумије градиво.

Opširnije...
 

ЕДУКАТИВНА ПОСЈЕТА ДИ „НОВА БОРЈА“ ТЕСЛИЋ

Datum kreiranja 02 novembar 2017

Ученици 2/8 разреда електричара и ученици 4/1 разреда машинских  техничара, у организацији професора Драгана Деспића и Миодрага Цвијића, посјетили су у понедјељак, 30. октобра, ДИ“НОВА БОРЈА“ ТЕСЛИЋ.

Приликом овог стручног и едукативног излета ученици су упознали цјелокупан процес производње. Машински техничари имали су прилику да виде најновије CNC машине а електричари су се  упознали са одржавањем машина и о могућности обављања стручне праксе у овој фирми сљедеће године.

Домаћини су били задовољни посјетом и понашањем ученика и исказали су жељу и подршку овој врсти сарадње.

Opširnije...
 

Strana 1 od 71